Laxfärserad rödtunga i vitvinsås

En mycket god fiskrätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

6 rödtungefiléer eller annan plattfisk (ca 700 g)
250 g laxfilé
1 krm salt
½ krm vitpeppar
1 ägg
½ dl grädde

SÅS:
2 dl vitt vin
1 finhackad schalottenlök
1 - 2 msk fiskfond
3 dl grädde
½ - 1 krm kajennpeppar
1 - 2 msk maizena redning för ljusa såser

GARNERING:
Räkor
löjrom
gräslök

Gör så här

Skölj och dela fiskfiléerna på längden. Lägg lax i en matberedare och finfördela den. Tillsätt salt, peppar,ägg och späd med grädde. Kör i matberedaren tills färsen är slät. Blanda vitt vin, schalottenlök, fiskfond och grädde i en trktörpanna och låt koka ett par minuter. lägg fiskfiléerna på en skärbräda. salta och peppra. Klicka ut färsen, ca 2 msk på varje filé. Rulla ihop filéerna fråm huvudsidan så att stjärtbiten kommer ytterst. Ställ rullarna i traktörpannan. Sjud fisken i 7-10 min under lock till fisken är vit och ogenomskinlig. Ta upp fisken och lägg den på ett fat.

Smaka av såsen med kajennpeppar. red med maizena redning. Garnera fiskrullarna med räkor, löjrom och gräslök i såsen. Servera med pressad potatis och nykokta sockerärtor.
Visningar:
7347
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Vitvinsås recept
Pilgrimsmusslor..
av BRITT
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
över 2 månader
Sås - Vitvinsås
av bernit
över 2 månader
Smörstekt gös m
över 2 månader
Pilgrimsmusslor..
över 2 månader
Fisk - och skal
av bernit
över 2 månader