Laxfyllda spättarullader

Det godaste jag vet!

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g spättafilér
5 skivor kallrökt lax (ca 150 g)
1 dl vitt vin
2 dl mellangrädde
1,5 msk hummerfond
1-2 tsk lime el citron
1 msk potatismjöl
0,5 dl hackad dill
1/2 liten burk stenbitsrom
Salt
Peppar

Ev räkor för garnering

Gör så här

Tina filéerna och dela på laxbitarna så de är lika många delar som spätta filéer.
Fördela laxen på spättafiléerna, rulla ihop och lägg i en ungssäker form.
Blanda vin med grädde, hummerfond, lime/citronsaft, potatismjöl, dill och stenbitsrom.
Häll över fiskrullarna.

225 grader C ca 20-25 min (beroende på hur tätt du packat rullarna).
Garnera ev med räkor och resterande delen av stenbitsrommen innan servering.

Serveras fördelaktigt med pressad potatis.
Visningar:
6333
Sparat:
64

LIKNANDE RECEPT

Spättasnäckor m
över 2 månader
Spättarullader
av Queenie
över 2 månader
Rotfruktsgryta
av Fin
över 2 månader