Laxlasagne

Vinnare av månadens recepttävling April 2004!

En mager och lite annorlunda variant på lasagne. Kan självklart göras även med fetare ingredienser för den som föredrar det.

Betyg (40 röster)
Antal personer
3-4
Laxlasagne

Ingredienser

180-190 g färska lasagneplattor (motsvarar ca ¾ fp)
400-500 g färsk lax, skinn och benfri
drygt 100 g färsk babyspenat
ca 1 dl tärnad fetaost, 3%
1-1,5 burk Creme fraiche, 2-8%
1 fp (2,5 dl) färdig mild citronsås 5%
2 msk pressad citron
0,5 dl riven ost, 17%
1 tsk olja till formen
(ev. salt och peppar)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Ta bort skinn och ben från laxen. Skär den i ca 1,5 cm tärningar.Ta bort kraftigare stjälkar från spenaten och strimla den. Dela feta osten ytterligare (halva storleken är ungefär lagom). Värm citronsåsen i en kastrull. Rör i frachen och den pressade citronen. Smaka av (Ev. kan mer citron behövas men tänk på att fetaosten är salt och att spenat kan ha en ganska stark smak så krydda försiktigt i övrigt.)

Smörj en ugnsform med oljan. Lägg ett lager med lasagneplattor i botten. Lägg på hälften av laxen, spenaten och feta osten. Slå över knappt hälften av såsen. Upprepa ytterligare ett varv. Avsluta med ett lager lasagneplattor och ringla den sista lilla skvätten sås över. Strö över osten.

Gratinera i ugn ca 20 min. Servera med sallad.
Visningar:
120819
Sparat:
1377

LIKNANDE RECEPT

Laxlasagne recept
Laxlasagne med ..
över 2 månader
Smaskig laxlasa
av Calvaro
över 2 månader
Lättlagad laxla
av Bojka
över 2 månader
Laxlasagne smal
över 2 månader
Supergod laxlas
av Cilluz
över 2 månader
Laxlasagne
av jhulia
över 2 månader