Laxlasagne med paprikasås

Här får du prova på ett nytt sätt att laga lasagne. Vad sägs om en fyllning som består av lax, sparris och en underbar paprikasås.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g laxfilé
8 lasagneplattor
8 färska eller konserverade sparrisar
Rivet skal av 1 apelsin
Saften av 1 apelsin
1 krm salt
1½ krm vitpeppar
1 msk olja
1 dl riven ost, stark

Paprikasås:
2 röda paprikor
1 gul lök
½ msk olja
1 vitlöksklyfta
4 dl vatten
½ tsk salt
3 krm vitpeppar
1-2 krm rosépeppar

Gör så här

Börja med såsen. Ansa och hacka paprikorna och löken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs lök och paprika i 2-3 minuter. Skala och pressa ner vitlöksklyftan och häll på vattnet. Låt sjuda ihop ca 15 minuter. Krydda med salt och smula ner rosépepparn. Mixa såsen i en matberedare eller mixer tills den är jämn och slät.

Koka upp saltat vatten och lägg i lasagneplattorna. Koka plattorna tills de är precis mjuka, ca 7 minuter. Om sparrisen är färsk så koka den i lättsaltat vatten tills den börjar mjukna.

Sätt ugnen på 250 grader. Tärna laxfilén. Riv över apelsinskalet och pressa över apelsinsaften. Krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek laxen på medelstark värme under omrörning i 5 minuter.

Varva lasagneplattorna med lax, sparris och sås i en smord ugnsfast form. Strö över osten och gratinera i ugnen i 5 minuter.
Visningar:
2033
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Laxlasagne recept
Laxlasagne med ..
över 2 månader
Laxlasagne
av Jessika
över 2 månader
Smaskig laxlasa
av Calvaro
över 2 månader
Lättlagad laxla
av Bojka
över 2 månader
Laxlasagne smal
över 2 månader