Laxpaj med spenat

Laxpaj med spenat

Betyg (4 röster)
Antal personer
6 st
Laxpaj med spenat

Ingredienser

Pajdeg:
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
75 g smör
3/4 dl kesella

Fyllning:
150 g rökt lax
1 pkt bladspenat, ca 250 g
3 ägg
3 dl gräddfil
2-3 dl riven lagrad ost, t ex prästost
½ tsk salt
2 krm vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl, bakpulver och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och låt vila kallt ca 30 min.

Förgrädda pajskalet ca 10 min. Skär laxen i strimlor. Koka spenaten enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. Rör ihop ägg och gräddfil. Tillsätt lax, spenat, ost, salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet.

Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 40 min.

Servera med sallad och bröd.
Visningar:
20375
Sparat:
199

LIKNANDE RECEPT

Laxpaj recept
Underbar laxpaj
över 2 månader
Varmrökt laxpaj
av anenik
över 2 månader
Underbar laxpaj
av Kira68
över 2 månader
Portionsstora l
av ros
över 2 månader
Kall laxpaj
av mykolo
över 2 månader
Lax i filodeg m
av Queenie
över 2 månader