Laxpaté

När du gör paté bör alla ingredienserna har samma temperatur. Vill du ha en rand av dill i laxpatén så ta undan lite av smeten och blanda den med finhackad dill. Lägg sedan hälften av smeten i botten på formen, därefter dillsmeten och överst resten av smeten.

Betyg (2 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

750 g laxfilé
5 ägg
5 dl vispgrädde
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk dragon
ev 2 msk tomatpuré

Gör så här

Skär laxfilén i mindre bitar och lägg dem i matberedaren tillsammans med ägg, salt, peppar, dragon och tomatpuré. Kör tills smeten är fluffig, späd under tiden lite i taget med rumsvarm grädde. Lägg smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 2 l. Täck formen med folie. Grädda nederst i ugnen i ca 60?80 minuter. Låt formen stå en stund innan patén stjälps upp. Låt den kallna och servera den i portionsskivor med sås och ett gott bröd.
Visningar:
6350
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Laxpaté recept
Lorentzsons läc..
av dals55
över 2 månader
Laxpaté, mager,
av mkbe
över 2 månader
Laxpaté med rom
av Annafbg
över 2 månader
Enkel Laxpaté
över 2 månader
Löjromssås till
av pingu
över 2 månader
Laxpaté
av wassa
över 2 månader