Laxpytt med olivröra

Lax, färskpotatis, blomkål, rädisor och gräslök blir en god pytt.
Här serveras den med mixade citronoliver.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Laxpytt med olivröra

Ingredienser

400 g skinn- och benfri lax
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk smör
1 burk citronoliver (350 g)

Grönsaker:
200 g blomkål
500 g kokt färskpotatis
1 knippe rädisor
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpapper
1/2 dl hackad gräslök

Gör så här

Skär laxen i cm-stora bitar. Strö på salt och peppar. Stek den
snabbt i smör, 1-2 min. Ta upp och lägg på ett serveringsfat.
Täck med folie.

Bryt blomkålen i små buketter och förväll dem snabbt i lättsaltat vatten. Lyft upp dem och stek tillsammans med potatis och rädisor i smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Strö över gräslök.

Mixa citronoliverna och servera till laxpytten.
Visningar:
1265
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Laxpytt recept
Thailändsk laxp..
av fruktin
över 2 månader
Laxpytt med ört
av styvan
över 2 månader
Pytt på nytt
över 2 månader
Laxpytt med sen
över 2 månader
Laxpytt med räk
över 2 månader