Laxpytt med romsås

En fräsch och smart allt-i-ett-rätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g skinn- och benfri laxfilé
500 g mandelpotatis eller vanlig potatis
½ zucchini, ca 150 g
1 rödlök
150 g gröna bönor (frysta eller färska)
3 msk hackad dill
1 burk lätt creme fraiche, 2 dl
1 burk stenbitsrom, 80 g
½-1 msk riven pepparrot
1 citron
100 g körsbärstomater
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar, nymalen

Gör så här

Sätt ugnen på 225 g. Skölj/skrubba potatisen och skär den i bitar.

Skär zucchinin i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Blanda med potatis, bönor och 2 msk olja i en långpanna. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter. Vänd en gång.

Skär laxen i bitar. Stek dem hastigt i lite olja i en stor panna. Salt och peppra. Vänd ner dillen.
Rör ihop lättcreme fraiche, rom och pepparrot.
Lägg potatis och grönsaker på ett stort fat. Toppa med laxen och halverade körsbärstomater. Bjud romsås och cintronklyftor till.
Visningar:
1577
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Laxpytt recept
Thailändsk laxp..
av fruktin
över 2 månader
Godaste romsåse..
av 7201
över 2 månader
Laxpytt med ört
av styvan
över 2 månader
Pytt på nytt
över 2 månader
Laxpytt med oli
av styvan
över 2 månader
Laxpytt med sen
över 2 månader