Laxpytt med romsås

En rätt som ofta görs i vår familj!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 gula färska lökar
8-10 kokta färskpotatisar
400 g laxfilé
300 g grön sparris
olivolja (till stekning)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
rivet skal och juice av 1/2 citron

Sås:
2 dl lättcrème fraiche
50 g löjrom eller stenbitsrom
2 msk hackad gräslök

Gör så här

Skala och hacka löken. Skär potatis och lax i tärningar.
Skär sparrisen i cm-tjocka skivor. Koka den i ca 1 minut i lättsaltat vatten och låt den sedan rinna av.
Fräs lök och poatis lätt i lite olja i en stor stekpanna i ca 5 minuter. Rör ner sparrisen.
Fräs laxen separat i en teflonpanna ca 2 minuter och blanda ner i pytten. Smaksätt med salt, peppar, rivet citronskal och -juice
Vänd ner rommen och gräslöken i lättcrème fraichen. Servera såsen till pytten.
Visningar:
1342
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Laxpytt recept
Thailändsk laxp..
av fruktin
över 2 månader
Godaste romsåse..
av 7201
över 2 månader
Laxpytt med ört
av styvan
över 2 månader
Laxpytt med oli
av styvan
över 2 månader
Pytt på nytt
över 2 månader
Laxpytt med sen
över 2 månader