Laxtorn

Lax är gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 bitar skinn och benfri laxfilé , ca 600 g
salt
peppar
ca 100 g Høng Himmelblå
4 skivor rökt lax , ca 100 g
finrivet skal av 1 citron
1 dl grovhackad dill

Sås:
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk vetemjöl
1 ½ msk dijonsenap
1 - 2 krm salt
½ krm peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175.

Lägg laxfiléerna på en skärbräda och dela dem på längden.

Varje filé ska bli två hälften så tjocka filéer.

Lägg 4 bitar i en smord ugnssäker form, Salta och peppra lätt.

Lägg ostskivor på laxen samt en skiva rökt lax ovanpå.

Strö över citronskal och dill.

Lägg därefter på resterande laxbitar .

Tillaga laxen i ugnen 15-20 minuter.

Sås:

Blanda grädde, vetemjöl och dijonsenap i en kastrull. Koka upp såsen under omrörning och låt sjuda 3-5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Servera laxen med såsen och kokt ris eller potatis.
Visningar:
3216
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.