Laxtournedos

Festlig fiskrätt som är god med pressad potatis

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 gr lax ben och skinnfri
2 st ägg
2 msk redning ljus
3 dl grädde
120 gr gorgonzola
2 dl matlagningsvin vitt
1 st purjolök
100 gr smör
Salt och peppar

Gör så här

Kör laxen och 20 gr av osten i en mixer
Tillsätt äggen 1 dl grädde och salt och peppar rör ihop till en jämn smet
Skär 20 cm långa och ca 1,5 cm breda remsor av purjon
Av dessa gör man ringar som man låser med tandpetare
Fyll ringarna i medelvarm stekpanna och stek dem i 3-4 min på varje sida. Stek dem i riktigt smör
Såsen:
Smält 100 gr smör och tillsätt resten av osten och låt smälta
under omröring
Tillsätt vinet och grädden red av såsen med redningen till lagom konsistens
Smaka av med salt och peppar
Visningar:
5988
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Laxtournedos recept
Laxtournedos me..
över 2 månader
Laxtournedos me
av Fin
över 2 månader