Leilas kefta med grillad stenfrukt och tomatsallad

Man kan göra som jag, utesluta kalvfärsen och använda vanlig fläsk eller nötfärs, dock inte lamm då detta vore lika oetiskt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g kalvfärs
1 citrongräs
1 vitlöksklyfta
1/2 mild röd chili
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
4 persikor
4 nektariner
6 plommontomater
1 msk socker
2 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
125 g buffelmozzarella
1 kruka basilika

Gör så här

Blanda färs med riven vitlök, mycket fint hackat citrongräs och chili, samt salt och peppar.

Rulla färsen till avlånga korvar och trä på spett. Ringla lite olivolja över köttfärsspetten, och smörj/pensla försiktigt spetten.

Dela och kärna ur stenfrukten, dela tomaterna. Blanda tomater och frukt med socker, olja, salt, peppar och grilla dem och köttfärsspetten.

Varva grillad tomat och frukt på ett fat och riv över mozzarellan och basilikan.
Visningar:
2076
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Kefta recept
Arabisk pita ke..
över 2 månader
Varm brie med t..
över 2 månader
Kefta bite
över 2 månader
Arabisk kefta
över 2 månader
Kefta kebab, gr
av Fin
över 2 månader
Kefta
över 2 månader