Lemon Curd

Min absoluta favorit marmelad.
Är så gott på rostat bröd, skorpor...

Betyg (9 röster)
Antal personer
många
Lemon Curd

Ingredienser

4 dl Dansukker Florsocker
skal från 2 obesprutade citroner
1 dl färskpressad citronsaft
2 ägg
75 g smör eller margarin

Gör så här

Blanda florsocker, citronskal, citronsaft och ägg i en kastrull och sjud tills det tjocknat.
Tag kastrullen från värmen och tillsätt matfettet.
Rör tills detta har smält och blandats i krämen.
Häll upp i burk.
Förvara i kylskåp.
Hållbar 2-3 veckor.
Gott till rostat bröd och som fyllning i tårtor och kakor.
Visningar:
3210
Sparat:
238

LIKNANDE RECEPT

Marängpaj med h..
av zonale
över 2 månader
Sagolika bullar..
av Bodil56
över 2 månader
Lemoncurd glass
av Disen
över 2 månader
Muffins med jor
över 2 månader
Gunillas citron..
över 2 månader
Citronpaj
av wallst
över 2 månader