Lemon meringue pie

Ett sprött pajskal fyllt med len citronkräm och fluffig maräng. Det är oemotståndligt gott, både som dessert och till kaffet och en av de absoluta favoritpajerna i USA.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2,5 dl vetemjöl
2 msk vatten

Citronkräm:
1,5 dl socker
2,5 dl vatten
2 msk vetemjöl
3 äggulor
1 msk smör eller margarin
Rivet skal av två citroner
4 - 5 msk pressad citronsaft

Maräng:
3 äggvitor
6 msk socker

Gör så här

Hacka samman matfett och mjöl till en grynig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda allt till en smidig deg. Låt den vila kallt en stund.

Kavla ut degen till en stor rund kaka. Tryck ner degen i en pajform, ca 25 cm i diameter och forma till kanterna så att de blir vågiga. Nagga degen med en gaffel och förgrädda den i 200 grader ca 20 minuter. Låt pajskalet kallna. Sänk värmen till 150 grader.

Blanda alla ingredienserna till citronkrämen i en rostfri kastrull. Låt allt koka upp under ständig omrörning. Häll den varma krämen i pajskalet.

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret. Bred marängen över pajen. Grädda i 150 grader, ca 10 minuter, tills marängen fått vacker färg.
Visningar:
3032
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Marängpaj med h..
av zonale
över 2 månader
Sagolika bullar..
av Bodil56
över 2 månader
Lemoncurd glass
av Disen
över 2 månader
Banoffee pie
av tina62
över 2 månader
Shepherds Pie L
av hassna
över 2 månader
Muffins med jor
över 2 månader