Lena´s saffransbullar

Mina saffransbullar utan russin och mandelmassa, men ack så goda.

Betyg (46 röster)
Antal personer
ca 50
Lena´s saffransbullar

Ingredienser

150 g margarin
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 burk kesella
2 dl socker
1 g saffran
½ tsk salt
1 ägg (röres i degsmeten)
Ca 18 dl vetemjöl

Fyllning:
Margarin
Socker
Vaniljsocker

Garnering
1 ägg till pensling
Pärlsocker

Gör så här

Smula jästen i degbunken.
Smält margarinet, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, häll mjölk blandningen över jästen och rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt resten och till sist mjölet OBS kesellan ska INTE värmas. Låt jäsa i 30-40 minuter.

Kavla ut till en rektangelformad platta, bred på margarin, strö på socker och vaniljsockret (efter tycke och smak).
Vik plattan dubbel, tag ut remsor som tvinnas och formas till runda bullar. Låt jäsa ytterligare ca 40 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter.
Visningar:
51249
Sparat:
1707

LIKNANDE RECEPT

Pernillas saffr
över 2 månader
Adventsbullar
av babbs
över 2 månader
Saffransbullar
av matnytt
över 2 månader
Saffransknutor
av Lolan
över 2 månader
Saffransbullar
av vanilj
över 2 månader
Bästa saffransb
över 2 månader