Lenas Specialgryta

Gott

Betyg (4 röster)
Antal personer
4-6
Lenas Specialgryta

Ingredienser

1 kg grytbitar ( jag brukar alltid
använda grytbitar av fransyska) .
2 - 3 stora gula lökar .
Ca 6 - 10 rosépepparkorn .
4 - 8 svartpepparkorn .
Salt
vitpeppar
2 st burkar Cremé Fraiche .
2 st köttbuljongtärningar .
Ev 1 brk champinjoner .

Gör så här

Bryn grytbitarna och lägg allt i en gryta.
Löken skär man upp i skivor och lägger i
grytan med köttet.
Lägg i alla kryddor och buljongtärningarna.
Låt grytan puttra i ca 3 timmar.

Om man har "bra" grytbitar behöver den kanske
bara puttra i två timmar. Puttra längre tid för att
slippa sega köttbitar.
T om barnen äter denna gryta när köttet blir så mört.
Löken försvinner helt efter den långa tillagningen
och ger bara smak åt grytan.

Vill man dryga ut den kan man blanda i färsk svamp eller
en burk champinjoner ca tio min före serveringen.

Just innan maten ska serveras blandar man i
Cremé Fraiche. Låt koka upp och grytan är klar.

Servera med ris eller potatis.
En grönsallad till och svartvinbärsgelé.
Visningar:
4091
Sparat:
129

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.