Lergrytekyckling

Dags att damma fram lergrytan, men det går lika bra med en glasgryta med tättslutande lock, samma resultat. Maträtter i lergryta blir mycket saftiga och tillagas utan fett.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingdelar eller 1 kyckling delad i fyra bitar
1-1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 skivade gula lökar
1 finhackad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
2 strimlade paprikor

Gör så här

Ugn: 225 grader
Låt lergrytan ligga i kallt vatten i minst 30 minuter.
Gnid in kycklingen med salt och peppar.
Låt grytan rinna av. Lägg lök, vitlök och paprika i botten och kycklingen ovanpå . Häll över tomaterna och lägg locket på grytan.
Ställ in grytan i kall ugn och sätt den på 225°. Låt grytan stå ca 90 minuter. Pröva med en sticka att kycklingen är klar. Servera med kokt ris och en sallad.
Visningar:
4311
Sparat:
96

LIKNANDE RECEPT

Mexikansk lergr..
av Queenie
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR