Lerpotte sill

En rätt som mormor lagade när jag var barn och som jag även idag använder. Enkel och lätt att tillaga.
Passar bra som lunch rätt, till vickning, på bordet vid midsommar,pingst,påsk & jul

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 burkar matjes sill ( 200 g) skuren i bitar
4 st hårdkokta ägg , (finhackade)
1 dl dill , (hackad)
1 st rödlök (finhackad)
100 g smör

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader
Lägg sill i en form, strö över äggen, lök och dill
Ställ in formen i ugnen 10-15 minuter tills sillen är varm
Fräs smöret nötbrunt, häll över

Servera med kokt potatis

Vi har laggt till kall öl + en snaps, som smakar gott till.
Visningar:
2539
Sparat:
46

LIKNANDE RECEPT

Matjesilltårta
över 2 månader
Påsksallad - hö..
av Nell
över 2 månader
Västerbottenche
över 2 månader
Gammeldags sill
av lennali
över 2 månader
Evas sillröra
av MosterA
över 2 månader
Senapssill
över 2 månader