Levergryta med purjolök och bacon

Bacon och lever passar bra ihop.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
Levergryta med purjolök och bacon

Ingredienser

400 g ungnötlever
1 purjolök
smör
2 msk vetemjöl
1 dl buljong
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pkt bacon, ca 150 g

Gör så här

Skär levern i centimetertjocka strimlor.

Skölj purjolöken och strimla den.

Bryn levern i lite smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt alltsammans koka på svag värme ca 5 minuter.
Smaksätt med salt och peppar.

Klipp baconet i strimlor direkt ner i en varm stekpanna. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Strö baconet över grytan.

Servera med kokt ris eller potatis och sallad.
Visningar:
23086
Sparat:
257

LIKNANDE RECEPT

Mustig levergry..
över 2 månader
Burgundisk leve
över 2 månader
Levergryta
över 2 månader
Rysk levergryta
av Jwanaa
över 2 månader
Kycklinglevergr
av MrsC
över 2 månader
Kycklinglevergr
över 2 månader