Leverkaka / korvkaka

En gammal hederlig korvkaka, servera med lingon och vitkål.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 1/2 dl korngryn
3 dl vatten
5 dl standardmjölk
400 gr nöt- eller svinlever
1 gul lök
1 msk margarin eller smör
2 ägg
2 msk sirap
1/2 dl russin
Salt
Peppar

Gör så här

Koka grynen i vattnet under lock på svag värme tills det nästan kokar in. Det tar ca 30 minuter. Späd med mjölken och koka till en lös gröt.
Mixa eller kör i foodprocessor lever, ägg, lök, sirap, salt och peppar. Tillsätt gröten och russin. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter.
Servera med lingonsylt och sallad, eller blanda finstrimlad vitkål med lingonsylt.

Går att frysa.
Visningar:
5930
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Leverkaka recept
Korvkaka - Leve..
över 2 månader
Mammas leverkak
över 2 månader
Tant Lizzies le
av jenwe
över 2 månader
Köttfärs- och l..
av Aniria
över 2 månader
vegetarisk gryn
över 2 månader