Leverstuvning

Sjud inte levern alltför länge, då kan den bli torr och hård.

Gott att äta till: Kokt ris el makaroner samt rårivna morötter

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g nötlever
2 msk smör
2 stora gula lökar
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
3 dl buljong

Gör så här

Putsa levern och skär den i tärningar.
Bryn levertärningarna i matfettet i en stekgryta.
Skala och grovhacka löken. Tillsätt den och låt den bryna med en stund.
Krydda med salt och peppar.
Strö över mjölet och rör om ordentligt.
Blanda tomatpuré och buljong och späd med detta.
Låt sedan grytan sjuda under lock på svag värme i ca 10 minuter, el tills levern känns mör.
Visningar:
4349
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Leverstuvning recept
Leverstuvning m..
över 2 månader
Leversauté ā-la..
över 2 månader
Leverstuvning
av Lena
över 2 månader
Mild leverbiff
av lennali
över 2 månader
Salviakryddad l
av mkbe
över 2 månader
Leverstuvning
av Lena
över 2 månader