Lime- och chililax

En god, enkel, snabbtillredd lax som både barn och vuxna tycker om. Smaksätts med ingredienser som man nästan alltid har i skåpet. Beräkna ordentlig mängd lax per person... den går åt! Smöret är inte nödvändigt, men ger en underbar smak tillsammans med limen och chilin.

Betyg (9 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 gr laxfilé
1 msk gourmetsalt
1 tsk svartpeppar
1 lime , saften och skal
1/2 dl sweet chilisås
2 msk hackad gräslök
10 st körsbärstomater
1/2 kruka rucola sallad
ev 25 gr smör

Gör så här

Bena ur laxen och sätt den i en lagom stor ugnsform. Salta, peppra och tvätta limen och cesta skalet. Pressa limen och häll på limesaft och sweet chili på laxen. Krydda med finhackad gräslök. Halvera tomaterna och placera dem i kanten. Strö till sist rucolan på ytan. Skiva ev på smöret. Stek i 175, tills innertemperaturen är ca 58-60 grader, ca 35 min.

Servera med vildrismix.
Visningar:
6390
Sparat:
519

LIKNANDE RECEPT

Chililax
av Liliane
över 2 månader
Sweet chililax
över 2 månader
Lime -och chili
över 2 månader
Chililax med ug
över 2 månader
Chililax med li
över 2 månader
Apelsin- och ch
över 2 månader