Lime och myntarutor

Detta recept har jag fått ur någon tidning.
Det behövs inte mycket pepparmynta i smeten för att ge smak åt kakorna. Här kombinerar jag myntan med lime som ger en frisk smak.

Betyg (0 röster)
Antal personer
24 st

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
½ dl hackad mynta
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal och saft av 1 lime

Garnering:
2 dl kesella gourmet
1 dl florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör, mynta och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Smaksätt med limeskal och saft. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 20 x 30 cm, häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor. Blanda kesella och florsocker. Bred smeten på kakorna. Garnera med myntabland
Visningar:
520
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.