Limecheesecake med jordgubbstopping

Lime och jordgubbar är en oslagbar kombination.
Nästan lika god som chezz cake receptet

Betyg (1 röst)
Antal personer
8-10
Limecheesecake med jordgubbstopping

Ingredienser

10 Classic Digestivekex Fullkorn
75 g smör

Fyllning:

500 g Arla Köket Kesella kvarg
2 dl crème fraiche
3 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
finrivet skal av 1 lime

Topping:

1 1/2 gelatinblad
250 g frysta jordgubbar
1 dl vatten
4 msk strösocker
pressad saft av 1 lime

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 min. Låt kakan kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 tim innan servering.
Visningar:
4489
Sparat:
109

LIKNANDE RECEPT

Limecheesecake recept
Cheesecake med ..
över 2 månader
Limecheesecake
av Bodil56
över 2 månader
LIMECHEESECAKE
över 2 månader
Limecheesecake
av sajoh69
över 2 månader
Jordgubbs- och
av Carro67
över 2 månader
Kokos- och lime
av lennali
över 2 månader