Limefilé

Sambal oelek ger behaglig hetta. Som balans till det kryddstarka passar fräsch lime och söt honung.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g fläskfilé
1 tsk salt
Smör
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 msk koncentrerad kalvfond
1 tsk sambal oelek
1 tsk soja
1 msk honung
Strimlat skal och pressad saft av en lime

Gör så här

Skär köttet i skivor och krydda med salt.

Bryn skivorna i smör i en stekpanna.

Vispa ihop vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja, honung, limeskal och saft i en låg vid gryta.

Lägg i köttet och låt det puttra cirka 3 minuter.

Servera med potatisklyftor eller kokt ris.
Visningar:
1444
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Limefilé recept
Suddens limefil..
av CiinaC
över 2 månader
Flan de la Tiet
över 2 månader
Limefilé
över 2 månader
Limefilé
över 2 månader
Limefilé
av Heisjo
över 2 månader
Gös på nytt sät
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR