Limeglass

Små gröna vårliga skålar får du på köpet när du serverar glassen direkr ur limeskalet. Det här är en dessert där du blandar sött och syrligt på ett smakrikt sätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 lime
1½ dl kesella med jordgubbs- och limesmak
1 äggula
1 äggvita
1 msk strösocker

Limesås:
Ca 1 dl pressad limesaft
5-6 msk florsocker

Gör så här

Dela limen i två halvor. Skär ur fruktkött och hinnor över en skål. Skär av en liten bit i ändarna på varje limehalva så att de kan stå stadigt. Pressa saften ur fruktköttet. Spara saften till såsen.

Blanda kasellan och äggulan.
Vispa vitan till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare några minuter. Vänd med några få tag ihop kesellan och den uppvispade äggvitan. Fördela krämen i de urgröpta limeskalen.

Ställ genast in krämen i frysen. Frys den i ca 2 timmar.

Koka ihop limesaft och florsocker ca 5 minuter. Ringla såsen ljummen över glassen vid serveringen. Garnera ev med lime.
Visningar:
701
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Limeglass recept
Kokos och limeg..
av tina62
över 2 månader
Limeglass - dia
av tina62
över 2 månader
Limeglass med s
över 2 månader
Limeglasstårta..
över 2 månader
Limeglasstårta ..
över 2 månader
Kokos-och limeg
över 2 månader