Limepaj

Det här är den godaste efterrätt jag har ätit. Man kan lägga i lite mer lime om man vill ha lite surare vilket är godare:). Den här kakan är fräsh och veldigt delikat.

Betyg (1 röst)
Antal personer
14-16

Ingredienser

Pajskal:
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
100 g smör
1 äggula

Fyllning
3 ägg
2 dl socker
½ dl vetemjöl
1 tsk limeskal
3 msk limesaft ( surare och inte så söt 4 msk )

Gör så här

Mät upp socker, vaniljsocker och mjöl i en skål.
Lägg till smör och äggula arbeta snabbt ihop en deg.
Tryck ut degen i en löstagbar form, ca 24 cm i diameter.
Vila i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
Förhandsgrädda pajskalet i 10 min
Vispa ägg och socker pösigt.
blanda ner mjöl limeskal
Och limesaft. Häll i blandningen i pajdegen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
Pajen ska vara lite lös i mitten, men stelnar
När den kallnat.
Visningar:
1597
Sparat:
49

LIKNANDE RECEPT

Limepaj recept
Frisk limepaj
av ros
över 2 månader
Citronpaj med l
över 2 månader
Keylimepaj med
över 2 månader
Limepaj med mar
av lennali
över 2 månader
Limepaj från Ne
av Queenie
över 2 månader
Key orange pie
över 2 månader