Limerulltårta med hallon

Per portion: 188 kcal

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st
Limerulltårta med hallon

Ingredienser

3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Skal och saft från 1 lime
2 msk strösocker
2 msk kokos

Fyllning:
1 burk Kesella lime/jordgubb
7,5 % fett ( 250 g)
1 ask, 250 g frysta hallon, tinade


Garnering:
½ burk Kesella lime / jordgubb , 250 g
1 ask hallon, ca 4–5 st/person
Tvättat och rivet skal från 1 lime

Gör så här

Sätt ugnen på 250°.

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggfluffet, vänd runt smeten med slickepott i stora drag.

Vänd i limeskal och saft och bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 5 min mitt i ugnen.

Vänd upp kakan på ett sockrat och kokosbestrött bakplåtspapper. Låt svalna något. Pensla med lite vatten på det översta papperet om det är svårt att få loss det.

Bred på Kesella, mosa hallonen lätt och bred över kesellan. Rulla ihop tårtan från långsidan och linda in i papperet. Förvara i kylen tills det är dags att skära upp den.

Skär 10 bitar och toppa med en liten klick Kesella. Garnera med hallon och lite rivet limeskal.
Visningar:
2369
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Limerulltårta
av Emma2
över 2 månader
Limerulltårta
av Queenie
över 2 månader
Jordgubb- och l
av Bodil56
över 2 månader
Limerulltårta m
över 2 månader