Linda Larsson Lax med rostade rotfrukter

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g skinn- och benfri laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk mango chutney
1 msk sesamfrön
Sås:
2 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
ca 1 tsk sambal oelek
ev 1 tsk sesamolja
Rostade rotfrukter:
800 g potatis och rotfrukter t ex morötter, palsternacka, rotselleri
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk chilipeppar
2 msk smör
1 tsk salt

Gör så här

Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och klyfta potatisen. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Blanda allt på ett bakplåtspapper på en plåt. Fräs ingefära och chilipeppar i smör i en kastrull. Rör i salt och häll det över potatis och rotfrukter och blanda om. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.Sätt ugnen på grill. Skär laxen i 8 avlånga bitar. Trä upp dem på spett och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Salta, peppra och pensla ovansidan med mango chutney. Strö över sesamfrön. Grilla spetten i övre delen av ugnen 3-4 min. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Servera spetten med rotfrukterna och såsen
Visningar:
4823
Sparat:
46

LIKNANDE RECEPT

Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Italiensk marin
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader