Linfrösnitt

Gott för magen

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 20 st

Ingredienser

½ dl linfrön
5 dl vatten
50 g jäst
2 msk olja
1 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
ca 7 ½ dl lantvetemjöl

Gör så här

Häll linfrön och vatten i en kastrull och koka sakta under lock i ca 5 minuter häll upp i degbunke och låt svalna till 37 grader lös upp jästen i linfröblandningen och tillsätt olja och salt blanda ner grahamsmjölet och det mesta av lantvetemjölet arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt till dubbel storlek ca 40 minuter.
Knåda degen på bakbordet med resten av mjölet forma två långa smala längder och lägg dem på smord plåt skär med vass mjölad kniv ca 10 djupa snitt i varje längd låt jäsa under duk ca 30 minuter.
Grädda i nedersta falsen i 225 grader ca 20 minuter låt kallna på galler.
Visningar:
535
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.