Lingonbröd

Busenkelt att göra. Ett saftigt mörkt bröd som lämpar sig för alla sorters pålägg inte minst med messmör och en god ost ovanpå

Betyg (2 röster)
Antal personer
2 bröd

Ingredienser

4 dl Rågsikt
4 dl Grahamsmjöl
4 dl Vetemjöl
1 dl Mörk Sirap
1 - 1,5 kkp Lingonsylt ( gärna den större mängden)
6 dl Filmjölk
3 - 4 tsk Bikarbonat

Gör så här

- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Blanda alla ingredienserna i en bunke och rör ihop till en smet. OBS Ej knådning!
- Häll upp smeten i två avlånga, smorda bakformar.
Ingen jäsning innan gräddningen!
- Sätt in formarna i ugnen som skall ha kommit upp till 200 grader och grädda bröden i 1,5 tim.
- Efter ca 30 min, täck bröden med ett bakplåtspapper
- När bröden är klara pensla dem omedelbart du tagit ut dem ur ugnen med varmt vatten. För den som tycker om det kan ta några droppar sirap i det varma vattnet
Bli inte rädd, för brödet blir nästan svart på ytan och skall så bli.
Visningar:
5911
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Lingonbröd recept
Lingonbröd, bak..
av NewDown
över 2 månader
Nyttigt saftigt
över 2 månader
Tonfisksallad m
av naannii
över 2 månader
Lingonbröd
över 2 månader
Lingonbröd för
över 2 månader