Lingongrottor

Ljuvliga småkakor som tack vare mandeln i degen har lång hållbarhet. Lingonsylt är att föredra till fyllningen men var inte rädd för att prova med din egen favoritsylt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st
Lingongrottor

Ingredienser

1 dl sötmandel
200 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning: 1 dl lingonsylt

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.
Hacka sötmandeln så fint som möjligt.
Rör smör och socker poröst i en bunke.
Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop till en deg.
Ta upp degen på bakbordet och forma till tre längder.
Dela varje längd i tio bitar och rullar till små bollar och lägg sedan i småbrödsformar.
Gör en fördjupning i varje kaka med din tumme och lägg i en klick sylt.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
Låt svalna på galler.
Visningar:
2671
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Lingongrottor recept
Lingongrottor m..
av Bodil56
över 2 månader
Vispad lingongr
av Kajenn
över 2 månader
Lingongrottor
av 541002
över 2 månader
Lingongrottor m
av Fin
över 2 månader