Lingongrova

Detta är ett underbart och hållbart bröd genom att lingon har en konserverande verkan.

Betyg (2 röster)
Antal personer
Två bröd

Ingredienser

0,700 kg Vetemjöl
0,200 kg Rågmjöl obl . siktat
0,550 lit Vatten ljummet ( c:a 35 grader)
0,050 kg Socker K 5 vitt fint
0,050 kg Socker farin
0,025 kg Salt
0,075 kg Olivolja Virgin
0,075 kg Lingon rårörda
0,042 kg Jäst färsk ( el 50 gr svensk)

Gör så här

Lös jästen tillsammans med socker och vatten
Tillsätt övriga ingredienser utom salt och lingon
Kör ihop ingredienserna väl och tillsätt därefter saltet
Arbeta degen c:a 8 min på högsta växel, när c:a två minuter återstår tillsätt lingonen (dessa blir då ej sönderkörda)
Skrapa gärna ned i degen under tiden.
Ta upp degen ur bunken forma den rund och låt jäsa på mjölat bakbord i c:a 40-45 minuter.
Dela degen därefter i två lika delar c:a 825g och forma dessa till två brödämne. Låt jäsa i c:a 30 minuter.
Kan bakas direkt på smord plåt eller i smorda formar.
Nagga gärna innan jäsning för en god dekoration.
Kan även göras som bullar c:a 65-70g
Bakas därefter i nedre delen i ugnen i c:a 225 grader i 25 min.
Om brödet blir lite mörkt innan det är helt färdigt, täck över med ett bakpapper.
Visningar:
7655
Sparat:
65

LIKNANDE RECEPT

Lingongrova recept
Lingongrova med..
över 2 månader
Fetagratinerad
av MrsC
över 2 månader
Fetaostmacka
över 2 månader
Enkel räkmacka ..
av Amles80
över 2 månader
Lingonbröd med
av Fin
över 2 månader