Lingonmaräng

Perfekt dessert efter en måltid vilket är baserad på vilt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

2 äggvitor
3 dl vispgrädde
2 äggulor
½ dl socker
3½ dl lingonsylt
2 msk gin, ev.
30 små maränger

Gör så här

Vispa först äggvitorna till hårt skum i en bunke och därefter grädden i en annan bunke till hårt skum.

Vispa äggulorna och socker poröst i en bunke. Blanda lingonsylt och ev. gin med äggsmeten och vänd försiktigt ner grädden samt de vispade äggvitorna.

Häll en tredjedel av smeten i en avlång sockerkaksform, lägg i marängerna och täck med resten av smeten.

Frys blandningen minst tre timmar. Spola formen med lite varmt vatten. Stjälp upp den och garnera med maränger (och grädde med frusna osockrade lingon).
Visningar:
1231
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Lingonmaräng recept
Lingonmaränger
över 2 månader
Pepparkaksstubb
över 2 månader
Lingonmaränggla
över 2 månader
Kanel- och ling
av Fin
över 2 månader
Frusen lingonma
över 2 månader