Lingonpäron med vaniljgrädde

Vita, vackert rundade päron mot en spegel av röd lingonsås och ett lätt moln av vaniljgrädde. Färger som harmoniserar och smaker i samklang - en utsökt dessert.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 dl lingonsylt
1 dl vatten
1 bit kanelstång
3 kryddnejlikor
4 mogna päron med skaft

Vaniljgrädde:
1 ägg
2 msk socker
½ vaniljstång
1 ½ dl tjock grädde

Gör så här

Börja med vaniljgrädden. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Slitsa upp vaniljstången och skrapa ur de små svarta kornen. Lägg dem i äggsmeten och rör om.

Vispa grädden tjock och blanda ner den i äggsmeten. Häll upp allt i en skål och låt den stå kallt i minst 10 timmar.

Koka upp lingensylt, vatten, kanelstång och nejlikor i en kastrull. Kastrullen bör vara lagom stor för de 4 päronen. Koka lingonsåsen i ca 5 minuter.

Skala päronen och skrapa skaften rena. Ställ päronen i kastrullen och koka dem mjuka men absolut inte mosiga.

Servera päronen med sin lingonsås på assietter med vaniljgrädde till.
Visningar:
1198
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Lingonpäron recept
Jordgubbssoppa ..
av MrsC
över 2 månader
Lingonsyltade p
av lennali
över 2 månader
Lingonpäron
över 2 månader
Lingonpäron
över 2 månader
Lingonpäron
av tina62
över 2 månader
Lingonpäron med..
av Fin
över 2 månader