Liten omelett på färskpotatis med dill och vattenkrasse

Ett av de vinnande recepten till tävlingen Årets gröna kock år 2000. Läs mer om tävlingen <a href="javascript:openArtiklar('MATN-4K99ME')">här</a>.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

200 g färsk potatis
1/2 gul lök
4 ägg
1/2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
1 msk finhackad dill
100 g vattenkrasse
2 äggulor
2 dl olivolja
salt
peppar

Gör så här

Koka potatisen och låt den svalna lite. Finhacka löken och sautera i smör utan att den tar färg. Blanda ihop ägg, mjölk, grädde och dill och blanda med nedskuren potatis och lök. Smaka av med salt och peppar. Häll i form och grädda i ugn på låg temperatur. Vispa ihop äggula med olivolja och smaka av med salt, peppar och lite grovhackad vattenkrasse. Häll lite av dressingen på omeletten och garnera med mer färsk vattenkrasse.
Visningar:
986
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Omelett recept
LCHF broccoli- ..
av Ernst76
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader
Ugnsomelett med
över 2 månader
Keso omelett
av Disen
över 2 månader
Vår-GI-rullar
över 2 månader