Ljummen matjesill med rödbetssallad

Inspirationen till den här rätten är hämtad från sillsalladen

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 matjesillfiléer
2 msk smör till formen
4 potatisar
1 rödlök
1 äpple (gärna Ingrid marie)
2 msk smör till stekning
1 saltgurka
1 inlagd rödbeta
1 knippa dill
1 knippa persilja

SERVERING:
50 g smör
1 citron i klyftor
1 dl gräddfil

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader. Låt matjesillen rinna av och lägg den i en smord ognsäker form.
2. Skala och tärna potatisen, skala och hacka löken, skala och skär äpplet i tärningar. smörstek potatisen 5 - 8 min. Tillsätt lök och äpple och stek ytterligare 2 - 3 min till lite färg. Sätt under tiden in matjesillen i ugnen 5 - 8 min tills filéerna är löjumma.
3. Tärna gurka och rödbeta, grovhacka dill och persilja. Blanda detta med det stekta hacket och fördela alltsammans över sillen.
4. Severing: Fräs upp och låt smöret bli ljusbrunt och häll det bubblande hett over sillfatet. Bjud det med citronklyftor, gräddfil och färskpotatis eller bröd.
Visningar:
1351
Sparat:
0

LIKNANDE RECEPT

Matjesill recept
Matjesilltårta ..
över 2 månader
Rödbetssallad m..
av kicki_k
över 2 månader
Evas sillröra
av MosterA
över 2 månader
Matjesilltårta
av NewDown
över 2 månader
Matjesilltårta
över 2 månader
Matjesillröra
av MrsC
över 2 månader