Ljus choklad semifreddo med hallon

Sött och gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st
Ljus choklad semifreddo med hallon

Ingredienser

200 g Fazer Ögon Ljus Choklad
4 äggulor
2 msk strösocker
4 äggvitor
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl tjock grekisk yoghurt
100 g mandelspån
2 dl färska hallon
2 nävar maränger

Gör så här

Rosta mandeln gyllene i en torr stekpanna, låt svalna. Finhacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i skål över en kastrull kokande vatten) eller i mikrovågsugn. Blanda äggulor och strösocker. Vispa äggvitor och strösocker till ett vitt skum. Vispa grädden fluffig och vänd i yoghurten. Rör ihop äggulor med choklad och vänd i gräddyoghurten och sist de uppvispade vitorna. Vänd ner mandelspån, färska hallon och krossade maränger i äggsmeten. Fyll i en form och frys i cirka 4-5 timmar så att den är halvfryst. Kula upp med glasskopa i glas eller servera direkt ur formen.
Servera gärna semifreddon toppad med hallon.
Visningar:
4345
Sparat:
108

LIKNANDE RECEPT

Semifreddo recept
Hallonsemifredd..
av MrsC
över 2 månader
Moccasemifreddo
över 2 månader
Polkasemifreddo
över 2 månader
Semifreddo di p
över 2 månader
Rabarbersemifre
av MrsC
över 2 månader
Jordgubbssemifr..
över 2 månader