Ljus nötnougat

Mums!

Betyg (0 röster)
Ljus nötnougat

Ingredienser

1 dl sötmandel
1 dl pistagenötter
1 dl hasselnötter
½ tsk kanel
1 dl vetemjöl
1 dl honung
1 ½ dl socker
100 g vit blockchoklad

Gör så här

Värm ugnen till 150°. Blanda mandlar,
pistaschnötter, hasselnötter, kanel och
vetemjöl i en bunke.

Smörj en ugnsfast form, ca 20x20 centimeter.
Klipp ut ett bakplåtspapper och lägg i
botten.

Häll honung och socker i en tjockbottnad
kastrull. Koka upp blandningen försiktigt, så
att allt smälter. Låt sedan koka kraftigt i cirka
1 minut. Ta av kastrullen från värmen och lägg
i chokladen. Rör om tills chokladen smälter.

Häll smeten över nötblandningen och rör
om ordentligt. Fördela smeten i formen och
grädda i mitten av ugnen, ca 25 minuter.
Låt nougaten svalna och skär den sedan i
mindre bitar.
Visningar:
1592
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Nötnougat
över 2 månader
Nougatgräddglas
över 2 månader
Panforte (Nötno..
av hecka
över 2 månader
Chokladmoussees
av Mia358
över 2 månader