Ljus tårtbotten

Det jag är totalt oduglig att baka är tårtbotten, men så hittade jag detta recept på internet (kommer inte ihåg var) och till min stora förvåning lyckades jag, luftig, hög och sjönk inte ihop i mitten som det alltid brukar göra. Annars brukar tårtbotten med vatten i bli lite gummiaktig i konsistensen, den här blev perfekt, hel nöjd med receptet.

Betyg (73 röster)
Ljus tårtbotten

Ingredienser

4 ägg
2½ dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Tillbehör:
24 cm form , gärna med löstagbar kant . Räcker till 10 - 12 personer .

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker riktigt poröst så det inte knastrar om det längre.
Häll i det kokande vattnet under vispning.
Stäng av vispen och sikta ner torrvarorna. Enklast är att hålla en sikt över bunken och försiktigt lägga i först mjöl, sedan bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och sen skaka ner mjölblandningen.
Blanda om försiktigt, häll sedan i en smord bröad form.
Grädda tills kakan fått fin färg och stickan känns torr, ca 30-40 minuter, min ugn krävde 40 minuter.
Visningar:
40414
Sparat:
1274

LIKNANDE RECEPT

Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Tårta á la Ann-
av LEDIVO
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader
Tårta Black and
över 2 månader
Emils tårta..
av Lolan
över 2 månader
LCHF- Godaste H
över 2 månader