Ljus viltfond

Betyg (0 röster)

Ingredienser

2 kg ben och paryrer (puts)
3 liter vatten
salt
2 morötter
1 purjolök
1 selleristjälk
2 gula lökar
1 palsternacka
6 vitpepparkorn
Kryddbukett av:
1 persiljekvist
1 timjanskvist
1 lagerglad
1 liten kryddnejlika

Gör så här

Lägg benen i kallt vatten så att de blir vita. Ta upp dem och lägg dem i en stor gryta. Häll på det kalla vattnet och låt det koka upp på svag värme. Skumma väl under tiden. Häll bort vattnet och tillsätt nytt kallt vatten. Ansa och skiva grönsakerna. Tillsätt dem, kryddor och kryddbukett. Låt koka i minst 5-6 timmar. Skumma väl under hela tiden.
Visningar:
520
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Viltfond recept
Lax med lingon ..
över 2 månader
Husets älggryta
av zonale
över 2 månader
Kreolsk gryta
över 2 månader
Viltgryta med g
över 2 månader
Smördegsinbakad
av Cayene
över 2 månader