Ljuvlig potatisstuvning

Detta är en mustig och lättlagad potatisrätt som passar utmärkt både som huvudrätt och som tillbehör till t.ex. grillad mat.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

12 - 14 potatisar av fast sort
4 - 5 tomater
100 g kokt skinka
1 knippa vårlök
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 1/4 dl kall hönsbuljong eller utspädd fond
1 dl crème fraiche
1 knippa dill
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

Skrubba potatisen noga och koka den mjuk, ca 20 minuter. Skålla och flå under tiden tomaterna, ta bort blomfästet och skär köttet i små tärningar. Tärna skinkan. Ansa och skölj vårlöken och skär den i gröna, fina ringar.

Smält matfettet i en stor gryta. Fräs vårlöken glansig under omrörning. Strö över mjölet och låt det brynas lätt. Späd med buljongen, lite åt gången, och låt såsen småkoka ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt tomater, skinka och crème fraiche och låt alltsammans sjuda i ytterligare 5 minuter.

Häll av vattnet från potatisen och låt den ånga av. Skala och skär den i skivor. Skölj dillen och nyp av små vippor. Blanda dillvippor och potatisskivor med såsen och smaka av med salt och peppar.
Visningar:
4035
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa m
av majamia
över 2 månader
Thailändsk pota
över 2 månader