Lunchmuffins med grönsaker

Matiga muffins som är lite nyttigare än traditionella muffins. Kanon till soppa eller som mellanmål eller på picnicken eller till en buffé.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 ägg
2 1/2 dl vatten
1 1/2 dl filmjölk (eller naturell yogurt)
3 1/1 dl olja , gärna oliv.

Tillsats;
2 rivna morötter och purjolök

Eller:
soltorkade tomater, klippta i mindre bitar

Eller:
paprika, skuren i bitar

Gör så här

Ugn 175 gr

Blandade torra ingredienserna och grönsakerna.

Vispa upp äggen och blanda i vatten, filmjölk (eller yogurt) och olja.

Rör ner äggblandningen i mjölblandningen. Blanda väl men arbeta inte degen längre än vad som behövs.

Klicka degen i ca 12 större formar.
Grädda i ca 30 minuter i mitten av ugnen.
Visningar:
1463
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.