Lussebullar

Den numera välkända hemligheten bakom de saftiga bullarna heter Kesella.

Betyg (15 röster)
Antal personer
35 st
Lussebullar

Ingredienser

50 g jäst
100 g Svenskt Smör (går lika bra med margarin)
5 dl mjölk
250 g Arla köket Kesella lätt
2 påsar saffran , ca 1 g
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
russin till garnering
1 ägg till pensling

Gör så här

Sätt ugnen på 225º.

1. Smula jästen i en degbunke eller assistent.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37º.
4. Häll degspadet över jästen och rör om så att den löser sig.
5. Tillsätt Kesella, saffran, socker och salt och det mesta av mjölet.
6. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
7. Låt jäsa övertäckt ca 30min.

8. Arbeta degen på mjölat bakbord och forma till 35 kusar.
9. Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar.
10. Garnera med russin.
11. Låt jäsa 20-30min.
12. Pensla med uppvispat ägg.
13. Grädda bullarna mitt i ugnen i 5-7min i 225º.
14. Bullarna är färdiga när dem blivit gyllenbruna. Du kan även lyfta upp en lussebulle och släppa den på plåten, känns den lätt så är de färdiga.

Tips!
Gillar du inte saffran så är det bara att utesluta det.
Du kan även tillsätta russin i degen om du tycker det är gott.
Visningar:
12177
Sparat:
381

LIKNANDE RECEPT

Lussebullar recept
Lyxiga lussebul..
av EidAn01
över 2 månader
Saftiga lussebu
av Linn_Z
över 2 månader
Maya´s Fluffiga
av SDMaya
över 2 månader
SaffransRutor m
över 2 månader
Saffransbröd me
över 2 månader
Saffransbullar
över 2 månader