Lussekatter

1 ½ points per bulle

Betyg (4 röster)
Antal personer
20 st
Lussekatter

Ingredienser

1 pkt jäst för söta degar
2 dl viktväktarna fraiche naturell (rumsvarm)
1 dl varmt vatten (ngt varmare än 37 *)
½ g saffran / 1 pkt
2 msk strösocker
2 msk vanillinsocker
6 dl vetemjöl+ 3 msk till utbaket
2 msk russin
1 litet ägg
1 tsk florsocker

Gör så här

Lös upp jästen med fraichen blandat med det varma vattnet. Krossa saffranskornen med strösockret och rör ner tillsammans men vanillin. Arbeta in 6 dl mjöl. Låt jäsa under duk i ca 1 tim.

Slå sen ut degen och arbeta igenom den väl, tag så lite extramjöl som möjligt. Dela degen i 2 bitar som sedan delas 2x10. Trilla dem ca 15 cm långa och rulla sedan ihop dem till ett S. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Dekorera med russin.

Jäs sedan yttligare 45 min under duk. Pensla med ägg och grädda till fin gyllenfärg 10-11 min. Sikta över florsockret när bullarna har svalnat.
Visningar:
7457
Sparat:
160

LIKNANDE RECEPT

Lussekatter recept
Super goda luss..
av a8med
över 2 månader
Gunillas saffra
över 2 månader
Maya´s Fluffiga
av SDMaya
över 2 månader
Lussekatter
över 2 månader
Lussekatter med
av MaNi
över 2 månader
Saftiga lussebu
av Emjah
över 2 månader