Lussekatter för diabetiker

Betyg (0 röster)

Ingredienser

50 g jäst
50 g margarin
2 dl mjölk
3 dl vatten
1/2 tsk salt
1/2 dl socker
1 g saffran (=2pkt)
1 1/2 dl kesella (=1/2 burk)
ca 13 dl vetemjöl,

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Smält margarinet. Tillsätt mjölk och vatten, värm till 37 grader. Lös jästen i vätskan i bunken. Tillsätt salt, socker, saffran, kesella och det mesta mjölet. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa i c:a 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet och arbeta ev. in mer mjöl. Forma bullar av olika slag.Låt jäsa i 20-30 min. Pensla med ägg. Grädda i 250 grader i c:a 10 minuter. Det här receptet passar bra till vanliga bullar också, uteslut då saffran och ta t.ex. kanel eller kardemumma istället.
Visningar:
5874
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Lussekatter recept
Super goda luss..
av a8med
över 2 månader
Gunillas saffra
över 2 månader
Maya´s Fluffiga
av SDMaya
över 2 månader
Lussekatter
över 2 månader
Lussekatter med
av MaNi
över 2 månader
Lussekatter
över 2 månader