Lussekatter med kesella

104 kcal per portion
12% protein
17% fett
71% kolhydrater
0% alkohol

Betyg (4 röster)
Antal personer
25 st
Lussekatter med kesella

Ingredienser

50 gram margarin
2,5 dl mellanmjölk
0,5 paket jäst
0,5 pkt saffran (jag tog ett helt pkt)
1 tsk kardemumma
0,5 dl socker
1 krm salt
0,5 dl Kesella 1 % fett
8 dl vetemjöl ev något mer
1 st uppvispat ägg
1 dl russin

Gör så här

Så här gör du:

Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av degvätskan och rör så att jästen löser sig. Rör ner resten av degvätskan, saffran, kardemumma, socker, salt, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg.

Låt degen jäsa i 30 minuter.

Dela degen i 25 bitar och forma lussekatter. Tryck ner russinen, det är viktigt att man trycker ner russinen ordentligt annars blir de som ballonger och smakar inte gott. Lägg lussekatterna på ett bakplåtspapper.

Låt dem jäsa i 30 minuter. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg.

Grädda i 225 grader i ca 8 minuter (beroende på ugn, jag gräddade dem i 9-10 min)
Visningar:
12445
Sparat:
207

LIKNANDE RECEPT

Lussekatter recept
Super goda luss..
av a8med
över 2 månader
Gunillas saffra
över 2 månader
Maya´s Fluffiga
av SDMaya
över 2 månader
Lussekatter
över 2 månader
Saftiga lussebu
av Emjah
över 2 månader
Lussekatter
över 2 månader