Lussekatter utan saffran

Gillar inte saffran, och då blir det utan saffran

Betyg (7 röster)
Antal personer
50 st
Lussekatter utan saffran

Ingredienser

200 g smör
5 dl mjölk
1 paket (50 g) jäst
½ tsk salt
2 dl strösocker
1 ägg
Ca: 15 dl vetemjöl

Garnering:
Russin
1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Smält smöret, häll i mjölken och värm vätskan fingervarm. Rör ut jästen med lite av degspadet i bakbunken. Häll i resten av vätskan. Tillsätt salt, socker och ägg. Arbeta i mjölet till en smidig deg. Täck över och låt degen jäsa cirka 30 minuter.

Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i två lika stora delar. Dela varje längd i 25 delar. Trilla ut varje del till en längd om cirka 20 centimeter. Gör en knut och lägg bullen på plåten. Sätt i ett russin.

Låt kusarna jäsa under bakduk till minst dubbel storlek. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader 6-7 minuter. Låt bröden svalna på galler med bakduk över.
Visningar:
14900
Sparat:
75

LIKNANDE RECEPT

Lussekatter recept
Super goda luss..
av a8med
över 2 månader
Gunillas saffra
över 2 månader
Maya´s Fluffiga
av SDMaya
över 2 månader
Lussekatter
över 2 månader
Lussekatter med
av MaNi
över 2 månader
Saftiga lussebu
av Emjah
över 2 månader