Lyxig cheesecake

har inte hunnit prova denna än, men det låter ju fantastiskt gott! Detta ska bli mitt nästa bakprojekt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
15 st

Ingredienser

Botten:
15 digestivekex
100 g smör eller margarin

Fyllning:
150 g vit choklad
600 g philadelphiaost
2½ dl kesella , 10 %
1 dl creme fraiche
1½ dl socker
½ dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
finrivet skal av 1 citron
2 dl djupfrysta blåbär

Gör så här

1. Mixa digestivekexen till fina smulor. Smält smöret eller margarinet och häll det över digistivesmulorna. Blanda saman till en smulig massa.

2. Tryck ut smulorna så att de täcker botten och går en bit upp på kanten i en rund bakform som mäter ca 24 cm i diameter. Formen bör ha löstagbar kant. Ställ kylskåpskallt en stund.

3. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Förgrädda kexbottnen i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter, sänk värmen till 175 grader.

5. Bryt den vita chokladen i mindre bitar och smält i varmt vattenbad eller i microvågsugn. Rör om till slät konsistens.

6. Rör samman philadephiaosten, kesellan och creme fraichen. Tillsätt sockret, potatismjölet och vaniljsockret och rör smeten slät.

7. Tilsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Blanda ner citronskalet och sist den smälta chokladen. rör åter smeten slät.

8. Häll smeten i kexskalet och strö över blåbären. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter eller tills fyllningen nästan stannat helt. Låt den nygräddade kakan kallna i formen innan den lossas.
Serveras kall.
Visningar:
2082
Sparat:
58

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
After Eight che..
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader