Lyxig chokladkolapaj

Pajen är mäktig och räcker till många. Två lager härlig chokladkola, en vit och en mörk samsas i ett pajskal gjort av chokladkakor. Hela pajen "bakas" utan ugn.

Betyg (8 röster)
Antal personer
14-16 bita
Lyxig chokladkolapaj

Ingredienser

200 g chokladkakor (safari choklad cookies)
75 g smör

Mörk chokladkola:
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl strösocker
1 dl mörk sirap
2 msk kakao
½ tsk ättiksprit ( 12 %)
50 g smör

Vit chokladkola:
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g vit choklad
½ tsk ättiksprit ( 12 %)
50 g smör

Garnering:
Kakao

Gör så här

Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går. Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Ställ kallt.

Mörk chokladkola:
Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120°. Dra kastrullen från värmen och rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt.

Vit chokladkola: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 10 min till 120°.

Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.

Inför servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den serveras. Pudra över kakao. Servera i små bitar då pajen är mycket mäktig.

Bjud eventuellt vispad grädde till.
Visningar:
14540
Sparat:
717

LIKNANDE RECEPT

Chokladkolapaj
av zonale
över 2 månader
Lyxig chokladko
av skarvet
över 2 månader
CHOKLADKOLAPAJ
över 2 månader
Leilas franska
av Lolan
över 2 månader
Chokladkolapaj
av Queenie
över 2 månader
Smaskig Choklad
över 2 månader